Успелите

Номинираха за "Латино Грами" музикален проект с българско участие!

Групата "Еструна", която се състои от световноизвестния фламенко изпълнител Арканхел и хора Нови български гласове, е номинирана за наградата Грами. В историята на българската музика, със златни букви, са Мистерията на българските гласове и ФСБ, които вече са печелили престижното отличие.

Пред БНР, композиторът доц. д-р Петков, който е диригент на "Еструна" и автор на вокалните аранжименти, отбеляза:

Всеки човек се старае, но когато това е забелязано от някого, наистина е много радостно. Преди 30 години "Мистерия на българските гласове" спечели "Грами". Сега имаме пак номинация. Много се радвам, че тя е за състава, който съм създал. Преплитането на ритмите на фламенкото с българските интонации се оказа много успешно. Като че говорим за една и съща култура, а не две, от различни краища на Европа.

Наградите ще бъдат раздадени на 15 ноември в Лас Вегас.

Номинацията за Грами е изключително признание за българската музика и идва след успехите в друго изкуство - киното. Златната мечка за филма с българско участие "Не ме докосвай" и селектираният в Кан, за "Особен поглед", филм "Посоки".

Снимка: Youtube

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Мая Джамбазова

Родена съм през 1988 г. във Варна, където живея и до днес. Студентските си години прекарах във Велико Търново, превръщайки хобитата си: история и психология, в професия. Първите ми статии излязоха в университетския вестник на ВТУ. Обичам да пиша материали за история, археология, кино, театър, различни културни събития, рок музика и не на последно място, за книги.

Оставете коментар

0 коментара