Фестивалът по изкуствата Тhe Bridge събира рок, джаз и класика


Фестивалът по изкуствата Тhe Bridge събира рок, джаз и класика

6086

Рок в крепостта "Баба Вида", джаз насред Дунава, концерт-спектакъл, изложби и благотворителен бал край Дунава организират деца от 15 творчески работилници.

Събитията са в рамките на младежкия фестивал по изкуствата The Bridge във Видин (13-17 юли).
 
Специален гост е джаз тромпетистът Крис Мартин (Chris Martin) (да не се бърка с фронтмена на Колдплей!). Легендарният музикант с над 40 години опит на сцената, в това число и с изпълнители като Бъди Рич (Buddy Rich) и Тауър Ъф Пауър (Tower Оf Power), ще изнесе концерт на неочаквано място - кораб сред Дунава. В джем сешъна, освен неговият бенд, ще се включат музиканти от Филхармония Видин и студенти от НМА "Панчо Владигеров".

В града пристигат и музикантите от една от най-успешните млади български рок групи – Аявис (Ajabez) (на снимката). Бандата, обявена през 2007 от БНТ за най-добра нова българска група, ще разбие тишината в крепостта "Баба Вида" в сряда, 14 юли. В рок изявата ще се включат и музикантите от видинската Фейс ТуФейс Зоун (Face2Face Zone) и младежите от варненската формация Фул Съркъл (Full Circle).  

Още в самото начало на фестивала класическата музика няма да остане назад - тя ще бъде представена от вокалния октет Октавойс (Octavoice). На 13 юли, вторник, невероятните им гласове ще изпълнят пространството на залата на Филхармония "Видин" и в същото време ще обиколят целия свят със спектакъла "Around The World".

Класическа музика ще звучи и в събота следобед, когато на благотворителен концерт-изложба в подкрепа на талантливите деца на Видин, на една сцена ще излязат студенти от НМА "Панчо Владигеров", музиканти от Филхармония Видин и ученици от НМУ "Любомир Пипков".

В рамките на "The Bridge" деца от цялата страна ще се включат в общо 15 творчески работилници. Цяла седмица (12-18 юли) те ще пишат и изпълняват музика, ще рисуват, снимат, танцуват, играят театър, създават бижута и интериорни решения, и дори ще се учат как да стават диджеи и да правят графити под ръководството на професионалисти.

Малките участници ще представят своите произведения с концерт-спектакъл и серия от изложби и инсталация из целия град в края на фестивала.

Програма:

Вторник, 13 юли,

"Октавойс"

Концерт на вокален октет Октавойс
Залата на Филхармония "Видин", начало: 20.00 ч.

Сряда, 14 юли,

„Рок в крепостта”

Концерт с участието на Фул Съркъл, Варна, група ФейсТу Фейс Зоун и Аявис, София.
Крепост „Баба Вида”, начало: 19.00 ч.

Четвъртък, 15 юли,

„Дунав джаз”

Джаз сесия с участието на джаз музикантите от САЩ Крис Мартин (тромпет), Fernando Rangel (ударни), Whitney Martin (клавишни) и студенти от НМА "Панчо Владигеров"
Понтона на Дунав, начало: 20.00 ч.

Събота, 17 юли

Екопарк

Откриване на инсталации от еко материали, създадени от екип от участници в работилница „Приложни изкуства” и скулптори от киноцентър "Бояна".
Крайдунавския парк, начало 16.00 ч.

Благотворителна класическа вечер

Под патронажа на господин Румен Видов, кмет на Видин. Благотворителна вечер за събиране на средства за подкрепа на талантливи младежи от града. Камерен класически концерт с участието на музиканти от Видинска Филхармония, Виенска консерватория, НМА „Панчо Владигеров” и НМУ „Любомир Пипков”. Изложба и търг на картини, фотографии и бижута, изработени от участниците в "The Bridge".
Художествената галерия във Видин, начало: 18.00 ч.

Празничен концерт "The Bridge"

Концерт – представяне на участниците в работилниците на "The Bridge". Смес от музика, театър, танц и изобразително изкуство.

Откритата сцена на Художествената галерия в Крайдунавския парк, начало: 19.30 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички