Принс издава не един, а два албума на 30 септември

Принс

© Associated Press

Принс

Изпълнителят Принс ще издаде на 30 септември не само дългоочаквания си нов албум Plectrumelectrum с новата си група ThirdEyeGirl, но и нова студийна колекция на име Art Official Age, описвана като класически албум на Принс. И двете издания са първите, които излизат след новия му договор с лейбъла "Уорнър брос", който го прави популярен в края на 70-те години, писа "Лос Анджелис таймс".


Певецът, който доскоро се представяше като The Artist, известен от преди това като Принс, стимулира феновете си да поръчват отрано албумите, предлагайки веднага част от песните във всеки един от тях. Те могат да бъдат отключени с предварителна поръчка на новосъздадения сайт Art Official Age.


Албумите ще се предлагат и в "Амазон" и iTunes. В тяхното се обявяване се казва още, че излизането им ще бъде отбелязано и със серия от много специални събития, които ще се състоят в световен мащаб и ще бъдат обявени в детайли съвсем скоро. Няма информация какво точно ще представляват те.




"Принс е един от малкото визионери в изкуството, който наистина промени и даде нова дефиниция на модерната музика и култура", коментира председателят и изпълнителен директор на лейбъла "Уорнър брос" Камерън Щранг. Той допълва, че през последните 35 години той не е спрял да се развива, да предизвиква себе си, да обновява звученето си и да прекрачва границите.


В групата ThirdEyeGirl влизат китаристката Дона Грантис, барабанистката Хана Форд Уелтън и басистката Ида Нилсън, с които Принс направи концертна обиколка в САЩ и Европа. Очаква се да бъдат обявени и още други дати от турнето им.


Албумът Art Official Age е продуциран, аранжиран, композиран и изпълнен от Принс и Джошуа Уелтън. Според информацията към изданието записът  е "съвременна смесица от соул, R&B и фънк".



Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: